Voitamme vihan yhdessä

In Ajankohtaista, media, mielenosoitus, rasismi, Selkosuomi, vihapuhe by Anna Gustafsson1 Comment

Perjantaina Turussa tapahtunut isku on järkyttänyt ja koskettanut meitä kaikkia. Turvallisuudentunteemme on saanut kolauksen ja tapahtuma on huolettanut myös nuoria.

Moni miettii, miksi näin piti käydä? Voiko tällaista tapahtua uudelleen? Mitä voimme tehdä, ettei näin enää kävisi?

Onneksi olemme saaneet seurata myös hienoja osoituksia ihmisten halusta auttaa toisiaan. Iskun aikana osa sivullisista auttoi hyökkäyksen kohteeksi joutuneita, oman henkensä uhallakin. Tapahtuma on saanut ihmiset myös kokoontumaan yhteen ja tuomitsemaan yhdessä kaikenlaisen väkivallan, suvaitsemattomuuden ja syrjinnän. Moni on halunnut osoittaa mieltään myös sen puolesta, että emme saisi antaa valtaa vihalle, sillä se ei auta ketään.

Voimme jokainen omassa elämässämme oikein toimimalla näyttää, että tapahtuneesta huolimatta Suomi on avoin ja monikulttuurinen maa, jossa kaikilla voi olla oma roolinsa yhteiskunnan rakentajana. Me voimme kaikki vaikuttaa siihen, että täällä on hyvä ja turvallista elää.

Nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka

Jos tapahtuma on herättänyt sinussa ajatuksia, niitä on hyvä jakaa muiden kanssa. Paras tapa on keskustella ystävien ja muiden luotettujen kanssa. Voit myös kirjoittaa ajatuksiasi Safe stadin sivuille, ota yhteyttä toimittaja Anna Gustafssoniin anna.gustafsson@hel.fi tai www.facebook.com/safestadi insta: Safestadi #safestadi #munstadi

 

Comments

  1. Pingback: "Yleistäminen ei kannata" - Safe Stadi

Leave a Comment