Uusi vuosi, uusi alku – koulutuksella työelämään

In Ajankohtaista, Maahanmuuttajanuoret, Työ by Anna Gustafsson0 Comments

Koulupäivä on ohi. Olga, 25 on hiukan väsynyt, mutta päivä on ollut mielenkiintoinen. Päivän aikana on käyty läpi asioita ruokahygieniasta ja Fazerin edustaja on käynyt puhumassa opiskelijoille työturvallisuudesta. Olga Maximova opiskelee Suomen Diakoniaopiston ja Fazerin yhteisessä koulutuksessa, jonka Fazer järjestää 125-vuotisjuhlansa kunniaksi. Samalla juhlitaan myös 100-vuotiasta Suomea.

Meneillään on toinen kierros koulutusta, ensimmäiset opiskelijat aloittivat jo elokuussa viime vuonna. Olga pääsi aloittamaan loppuvuodesta. Koulutukset ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Kaiken kaikkiaan hakemuksia on tullut yli 600.

”Venäläinen ystäväni kertoi minulle tästä koulutuksesta. Hänkin haki paikkaa, mutta ei valitettavasti päässyt. Olin tosi iloinen kun tulin valituksi, sillä hakijoita oli paljon”, Olga kertoo. Olgan kanssa samaan ryhmään valittiin opiskelemaan 22 opiskelijaa.

Fazerin tavoitteena on kouluttaa yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen ja ELY-keskuksen kanssa yhteensä 125 henkilöä, jotka ovat kohdanneet vaikeuksia työllistyä. Joukossa on myös nuoria pitkäaikaistyöttömiä ja maahanmuuttajia. Fazer tarjoaa kaikille koulutettaville työssäoppimispaikan.

Vakituinen työ toiveena

Olgalla on nuoresta iästään huolimatta jo työkokemusta. Hän on opiskellut puutarha-alalla ja ollut töissä kukkakaupassa. Suomeen hän tuli 17-vuotiaana Venäjän Karjalan Kotkatjärveltä. Valitettavasti työelämästä Suomessa on myös huonoja kokemuksia.

”Siivousfirma, jossa olin töissä, meni konkurssiin ja minulla jäi palkkaa saamatta. Olin sen jälkeen lentokentällä vuokratyöfirman kautta ravintola-alalla. Minulle tarjottiin määräaikaisuuksia, mutta sitten työt loppuivat”, Olga kertaa.

Pienen lapsen äitinä Olga kantaa isoa vastuuta, ja toivoo koulutukselta ennen kaikkea vakituista työtä.

”Haluan saada vakituisen työpaikan, missä voisin olla toistaiseksi. En haluaisi enää juosta sinne tänne ja hakea töitä. Kun on pieni lapsi, on aina vaikea järjestää asiat päiväkodin kanssa. Epävarmuus on myös raskasta. Ystäväni on Fazerilla töissä ja häneltä olen kuullut hyviä asioita firmasta ja eduista.”

img_0134

Olga ja catering-alan opettaja Mari Kahila Suomen Diakoniaopistosta. 

Fazerille positiivista palautetta

Fazerilla työssäoppimistehtävät ovat erilaisia ravintolatöitä tai esimerkiksi hyllyttämistä, pakkaamista, kuljetusta, varastointia ja asiakaspalvelua. Koulutus suuntautuu tehtävien mukaan. Kun taidot ja kokemus kasvavat, tehtävät voivat muuttua. Fazer rekrytoi tavallisesti tuhannen ihmisen vuositahtia, mutta osaavaa työvoimaa tarvitaan jatkuvasti.

Ensimmäiset opiskelijat ovat jo olleet Fazerin eri toimipisteissä töissä. Palaute on ollut positiivista, kertoo Fazerin henkilöstöjohtaja Mika Videman.

”Kun ensimmäiset ryhmät ovat nyt olleet työpaikalla palaute sekä heiltä, että esimiehiltä on ollut positiivista. Esimiehet sanoneet, että työntekijät ovat hyviä tyyppejä.  Alkumetrit näyttävät hyvältä, vaikka meillä onkin vielä paljon töitä. Eihän tämä onnistuisi, ellei meidän oma henkilöstö olisi sitoutunut. Olen saanut Fazerin työntekijöiltä viestiä, että he ovat ylpeitä siitä, että Fazer on mukana.”

Koulutusjakso kestää kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Koko hankkeen kestoksi on arvioitu kaksi vuotta, eikä vielä ole tiedossa minne kaikkialle Fazerin toimipisteisiin koulutetut tulevat työllistymään. Kolme ensimmäisestä koulutettujen ryhmästä sai jo työtä muualta. Henkilöstöjohtaja Mika Videman toivoo, että muut firmat innostuvat Fazerin kokemusten perusteella tekemään samanlaisia työllistämisprojekteja esimerkiksi nuorille.

Teksti ja kuvat: Anna Gustafsson

 

 

Leave a Comment